Η καριέρα του Νότη εκτοξεύτηκε από τις… Αλυκές εκεί όπου ερμήνευσε ένα σπουδαίο κομμάτι και χόρεψε μια από τις πρώτες του ζεϊμπεκιές πάνω στο αλάτι!

Σύμφωνα με πληροφορίες του iAitoloakarnania.gr, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ερμήνευσε ο Νότης Σφακιανάκης στις Αλυκές Μεσολογγίου, μέρος όπου επιλέχθηκε για να γυριστεί το βίντεο κλιπ του τραγουδιού.

C'est le bien connu de tous "The Eagle", qui a été dûment aimé par le monde et qui danse la zébibie même aujourd'hui, après 20 depuis environ un an.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Νότης Σφακιανάκης βρίσκονταν στην αφετηρία της καριέρας του, έχοντας ήδη αποσπάσει καλές κριτικές με τα πρώτα τραγούδια του “Πρώτη φορά”, “Είσαι ένα πιστόλι” και “Εσύ με καις”.

Ωστόσο, το 1994 θα γνωρίσει την πρώτη μεγάλη καταξίωση με τον δίσκο “Νοτιοανατολικά του κόσμου” όπου περείχε το μεγάλο κομμάτι “Ο αετός πεθαίνει στον αέρα” που τραγουδούσε και χόρευε εκείνη την περίοδο όλη η Ελλάδα. Μάλιστα, ο δίσκος είχε επίσης τα τραγούδια “Και δεν μπορώ”, “Δεν πόνεσα”, “Να ξαναρθείς” με αποτέλεσμα να φτάσει τις 120.000 πωλήσεις και να γνωρίσει μια ανεπανάληπτη εμπορική επιτυχία.

Έτσι, αυτή η ξαφνική άνοδος του Νότη Σφακιανάκη θα μπορούσαμε να πούμε ότι είχε άρωμα Αιτωλοακαρνανίας καθώς το βίντεο κλιπ του τραγουδιού “Ο αετός” γυρίστηκε στις Αλυκές Μεσολογγίου, με τον καλλιτέχνη να τραγουδά στο… χιονισμένο τοπίο και να χορεύει ζεϊμπέκικο υπό το βλέμμα ενός αετού.

Ο “Αετός” σε στίχους Σπύρου Γιατρά και μουσική Αλέκου και Ειρήνης Χρυσοβέργη ακόμη και σήμερα είναι ένα από τα κορυφαία ζεϊμπέκικα με τον χορευτή να εκφράζει την αιωνία πάλη με τον θάνατο και την ήττα, αλλά και να νιώθει τον πόνο μέσα του. Τέλος, συχνά σε αυτό το τραγούδι παρηγοριά βρίσκουν οικογένειες ή φίλοι άτυχων πιλότων που χάθηκαν στον αέρα…

Quoi qu'il en soit, quel que soit le "Aetos" met un peu sur le chemin de l'un des meilleurs chanteurs folkloriques du pentagramme grec.

Paroles

Et si tu me brûles les ailes
ne reviens pas,
de mon feu de feu
encore j'atteindrai.

L'aigle meurt dans l'air,
libre et potentiel.
Quand elle trouve une balle,
embrasse le ciel.

Ma larme larmoyante
le sol n'atteindra pas.
Tu me demanderas des lâches
et le sommeil ne vous enlèvera pas.

Διαβάστε ακόμη…Notification
iAitoloakarnania.gr
Notre objectif est de promouvoir et mettre en valeur notre patrimoine historique, notre richesse environnementale et notre tradition culturelle et culturelle. Notre objectif est d'informer les visiteurs et de faire une réelle contribution afin que la préfecture d'Aitoloakarnania devienne une destination touristique populaire.