Ο Αλέξανδρος Ζαρκαδούλας, γνωστός και ως «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ», φέρνει παραδοσιακά και χειροποίητα προϊόντα από το χωριό στη πόλη.

Για τους εν Αθήναις Αιτωλοακαρνάνες, και όχι μόνο, ο «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» είναι γνωστός για την αυθεντική γωνιά του με τα παραδοσιακά αλλαντικά προϊόντα και τα φρέσκα γαλακτοκομικά τόσο από το Ξηρόμερο και την Αιτωλοακαρνανία, όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το πραγματικό του όνομα είναι Αλέξανδρος Ζαρκαδούλας. Το «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» είναι αρμένικο όνομα κι επειδή ο παστουρμάς είναι κατά βάση αρμενικό προϊόν, αποφάσισε να ονομάσει το μαγαζί «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» για να είναι πιο «πιασάρικο», έχοντας ως βάση όμως το επίθετό του.

Στο πιο εναλλακτικό δρομάκι της περιοχής γύρω από την Πλατεία Κοτζιά και την οδό Ευρυπίδου ανάμεσα στην Βαρβάκειο αγορά την ψαραγορά, ο Αλέξανδρος Ζαρκαδούλας με καταγωγή από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου, δημιούργησε μια ζεστή γωνία με χειροποίητα αλλά και έτοιμα προϊόντα αλλαντικής γεύσης.

Crédits photos: Christos Bonis

Στον όμορφα διακοσμημένο χώρο θα βρείτε αλλαντικά, παστουρμά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, κρασιά κ.ά. με αρκετά από αυτά να έρχονται από την Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται για ένα μαγαζί που έχει τη δική του σφραγίδα στο κέντρο της Αθήνας και αποτελεί πρότυπο στο είδος του.

Ο «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» από το 2013 με ένα μικρό και ζεστό χώρο και με μια απίστευτη ποικιλία σε εδέσματα και σε συνάρτηση με πολύ καλές τιμές αλλά και ατμόσφαιρα παρέας έχει κερδίσει την εκτίμηση των πελατών που πολλές φορές σχηματίζουν ουρές για τα γνήσια προϊόντα του.

Παστουρμάς. Σουτζούκια καυτερά, πικάντικα και μη, μορταδέλα με παστουρμά, μορταδέλα με προσούτο, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα και φέτα από την ορεινή Τριχωνίδα. Παξιμάδια, τσικουδιές, αλάτι από το Μεσολόγγι το οποίο έχει και ευεργετικές ιδιότητες είναι μερικά από τα προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσετε!

Η πρόσβαση είναι εύκολη, αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το μετρό «Πανεπιστήμιο» και απέχει λίγα μέτρα από την Αθηνάς και τη Βαρβάκειος Αγορά. Το πιο πιθανό είναι ότι έχετε περάσει απέξω, αρκετές φορές, αλλά να μην δώσατε την δέουσα προσοχή.

Ο «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» είναι καθαρά οικογενειακή και αυτός είναι ο λόγος της επιτυχίας. Ο Αλέξανδρος Ζαρκαδούλας σας περιμένει με το χαμόγελό του, ένα κομμάτι τυρί και ένα τσίπουρο να σας υποδεχτεί.

Αν δεν τον έχετε ανακαλύψει, βιαστείτε!

Crédits photos: Christos Bonis

Επισκεφθήκαμε τον Αλέξανδρο Ζαρκαδούλα ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «η Αιτωλοακαρνανία»:

«Είμαστε από το 2013 σε ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας όπου έχουμε χτίσει την ταυτότητα του παραδοσιακού μαγαζιού με αλλαντικά, τυροκομικά και ζυμαρικά από οικογενειακές επιχειρήσεις που φημίζονται για την ποιότητά τους. Στο κατάστημα θα βρείτε και αρκετά προϊόντα από το νομό Αιτωλοακαρνανίας, στηρίζοντας τη περιοχή μας, αλλά και γνωρίζοντας τους θησαυρούς του σε Αθηναίους, αλλά και τουρίστες».

«Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, του γρήγορου φαγητού και της του εκμοντερνισμού, ο «ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ» παραμένει αναλλοίωτος στο χρόνο και με μια δική του παραδοσιακή ταυτότητα εστιάζει τόσο στη ποιότητα, όσο και στην οικονομία. Είμαι ικανοποιημένος διότι βλέπω ανθρώπους που ψάχνουν για αυθεντικά και τοπικά προϊόντα, αλλά και δοκιμάζουν νέες γεύσεις».

Crédits photos: Christos Bonis

Infos
ΖΑΡΚΑΔΙΑΝ
Ευριπίδου 28 και Αθηνάς, Αθήνα
Facebook: @Ζαρκαδιαν
Tél: 2103210464

 

 

Crédits photo: Christos Bonis

Διαβάστε ακόμη…