Αποκαρδιωτική η φετινή παραγωγή με την οξύτητα του ελαιολάδου και τον δάκο να ισοπεδώνουν τις σοδειές τους – Οι παραγωγοί καταγγέλλουν ότι δεν έγινε ψεκασμός από την Περιφέρεια – Τι απαντά η Αντιπεριφερειάρχης κα. Χριστίνα Σταρακά.

Σχεδόν στο 100% η φετινή παραγωγή είναι ακατάλληλη για οικιακή χρήση οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση, αφού η οξύτητα του ελαιολάδου ξεπερνά τους 6 βαθμούς σε περιοχές της Ναυπακτίας στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με τους ίδιους παραγωγούς, το πρόβλημα οφείλεται στο δάκο, βασικό εχθρό της ελιάς αφού όπως καταγγέλλουν μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας και στην εκπομπή «Δυτικά και Στέρεα» τα τελευταία δύο χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε ψεκασμός δακοκτονίας.

Από την άλλη, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, κα. Χριστίνα Σταρακά, ενημερώνει με παρέμβασή της στο Nafpaktianews ότι η περιφέρεια έκανε όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο για τη δακοκτονία στην περιοχή της Ναυπακτίας ,αλλά μέσα από την διαγωνιστική διαδικασία δεν προέκυψε εργολάβος ο οποίος θα αναλάμβανε τους ψεκασμούς.

"Παρά τις προσπάθειες της περιφέρειας, για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν εφαρμόστηκε το πρόγραμμα δακοκτονίας“, τόνισε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε την απορία της, για την έλλειψη σχετικού ενδιαφέροντος από τους εργολάβους. “La périphérie μπροστά σ’αυτό το φαινόμενο, δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο”, ανέφερε η κα. Σταρακά και συμπλήρωσε ότι “από την διεύθυνση αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Αιτωλ/νίας δεν προβλέπονται σχετικές αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς,κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο από τον ΕΛΓΑ”.Notification
iAitoloakarnania.gr
Notre objectif est de promouvoir et mettre en valeur notre patrimoine historique, notre richesse environnementale et notre tradition culturelle et culturelle. Notre objectif est d'informer les visiteurs et de faire une réelle contribution afin que la préfecture d'Aitoloakarnania devienne une destination touristique populaire.