Έκλεισε το γαλάζιο «κουαρτέτο» μετά και τις επίσημες υποψηφιότητες του Σπήλιου Λιβανού και του Βασίλη Φεύγα που ακολουθούν τους βουλευτές Μάριο Σαλμά και Κώστα Καραγκούνη – Ποιοι «παίζουν» για τις εναπομείναντες XNUMX+XNUMX θέσεις.

Σε θέση εκλογικής μάχης τίθεται η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται σε προετοιμασία για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ήδη, από τα γραφεία της Πειραιώς δημοσιεύτηκαν τα ονόματα των XNUMX πρώτων υποψηφίων (ΛΙΣΤΑ_ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ_XNUMX) για τις εκλογές του XNUMX, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες ανακοινώσεις προκειμένου να καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια ανά την Ελλάδα.

Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό XNUMX%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα XNUMX έτη.

Ανάμεσα στα XNUMX πρώτα ονόματα ήταν και δυο πρόσωπα που θα πολιτευτούν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ο λόγος για τον Βασίλη Φεύγα (Σύμβουλο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας) και του Σπήλιου Λιβανού (Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας Προέδρου ΝΔ, πρ. Γραμμ. Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας, πρ. Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας), οι οποίοι κλείνουν το γαλάζιο «κουαρτέτο» με δεδομένες τις υποψηφιότητες των βουλευτών Marios Salma et Kostas Karagounis.

Ανοιχτές XNUMX+XNUMX θέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσεχή ανακοίνωση θα ακολουθήσουν τρεις υποψηφιότητες που θα προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Σχεδόν βέβαιες θεωρούνται η Anastasia SakkareliEt l' Maria Kalpouzani,ενώ ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο Dimitris Triantakonstantis.

Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο τότε μένουν δυο θέσεις με έμφαση σε νέους ανθρώπους που έχουν ενεργή παρουσία στην Αιτωλοακαρνανία. Από τα ονόματα που «παίζουν» έντονα το τελευταίο διάστημα ένας εκ των Θανάση Παπαθανάση (πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου) και Χρήστου Παΐσιου (δικηγόρος) οι οποίοι εκτός απροόπτου θα μοιραστούν τις υποψηφιότητες για τη δημαρχία στη Ναύπακτο και τη βουλευτική θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. Ματιές και στα τοπικά όργανα ρίχνουν στη Νέα Δημοκρατία που εξετάζουν την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Δημόπουλου (Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο.), αλλά και της Νικολίνας Μαρίνου (πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕΔ).