Από τα «σπλάχνα» του ΠΑΣΟΚ ο Θάνος Μωραΐτης μπήκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως νέος υφυπουργός Μεταφορών στον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Ο κ. Μωραΐτης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του πρώην υφυπουργού Νίκου Μαυραγάνη, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού, εξαιτίας της αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Ωστόσο ο νέος υφυπουργός έχει υπάρξει πολέμιος του κόμματος στο παρελθόν, γεγονός που πυροδότησε ποικίλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο για την απόφαση του κ. Μωραΐτη να προσχωρήσει στη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Το βιογραφικό

Ο Θάνος Μωραϊτης γεννήθηκε το XNUMX στο Αγρίνιο. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση αλλά ασχολήθηκε με τη διαφήμιση ως στέλεχος μεγάλων εταιρειών του χώρου, ενώ διατηρούσε και δική του διαφημιστική επιχείρηση.

Το XNUMX εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ. Το XNUMX ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Το XNUMX εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το XNUMX ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ. Το XNUMX εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το XNUMX (XNUMXος σε σταυρούς) και XNUMX.

Από τον Οκτώβριο του XNUMX ως τον Ιούνιο του XNUMX διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου XNUMX. Τον Ιούνιο του XNUMX ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Είναι παντρεμένος με τη Μίνα Γρανιτσιώτη, με την οποία απέκτησε XNUMX παιδιά.

H αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής

Κατακρίνοντας τη στάση των πρώην στελεχών του, Θάνου Μωραΐτη και Άγγελου Τόλκα, το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε πως πρόκειται για «εξαγορασθέντες υφυπουργούς που είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας», προσθέτοντας ότι πέφτει στο κενό η απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να λεηλατήσει τη προοδευτική παράταξή.

Το Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε τα ακόλουθα: «Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξης μας πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ’ Εθνικής. Αλλά τίποτα δεν τους σώζει. Όσο για τους πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας».Notification
iAitoloakarnania.gr
Notre objectif est de promouvoir et mettre en valeur notre patrimoine historique, notre richesse environnementale et notre tradition culturelle et culturelle. Notre objectif est d'informer les visiteurs et de faire une réelle contribution afin que la préfecture d'Aitoloakarnania devienne une destination touristique populaire.