Χιλιάδες κόσμου από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις της 193ης επετείου της Εξόδου του Μεσολογγίου, αποτίοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν στην εποποιΐα του Μεσολογγιού.

Το αποκορύφωμα των Εορτών Εξόδου είναι η βραδινή πομπή όπου σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης και συγκίνησης, τμήματα από όλη την Ελλάδα με παραδοσιακές φορεσιές, φιλαρμονικές και σώματα ασφαλείας παρελάζουν και καταλήγουν στον Κήπο των Ηρώων, όπου γίνεται η αναπαράσταση της ανατίναξης του Καψάλη.

Κατά το μήκος του δρόμου, χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν μια θέση για να απολαύσουν τη πομπή και να συμμετάσχουν νοερά στην επιμνημόσυνη πομπή που διασχίζει την πόλη του Μεσολογγίου.

Απολαύστε την βραδινή πομπή από ψηλά:

Βίντεο: Τηλέμαχος Παππάς

Διαβάστε ακόμη…Notification
iAitoloakarnania.gr
Notre objectif est de promouvoir et mettre en valeur notre patrimoine historique, notre richesse environnementale et notre tradition culturelle et culturelle. Notre objectif est d'informer les visiteurs et de faire une réelle contribution afin que la préfecture d'Aitoloakarnania devienne une destination touristique populaire.