Θέμα χρόνου αλλά και διεργασιών είναι η οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας – Τα πρώτα ονόματα.

Οριστικοποιήθηκαν οι θέσεις ανδρών που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, την ίδια ώρα που γίνεται αγώνας δρόμου για την γυναικεία στελέχωση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του εκλεγμένου βουλευτή, George Varemenou, παρά τις διαρροές περί αλλαγής εκλογικής περιφέρειας, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία επιστρέφει μετά από χρόνια ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Θάνος Μωραΐτης, παρά τις αντιδράσεις για την μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Κλειδωμένη, από καιρό, είναι η υποψηφιότητα του Σταύρου Καραγκούνη, προσωπικού φίλου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και πρώην διευθυντή του γραφείου του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών. Από κει και πέρα, το – γένους αρσενικού – ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Κοκκινοβασίλης και ο δημοσιογράφος και θεολόγος, Γεώργιος Βασιλείου.

Στο ψηφοδέλτιο λόγω ποσόστωσης πρέπει να υπάρχουν τέσσερα άτομα του ιδίου φύλλου και ως εκ τούτου με δεδομένο ότι υπάρχει πληθώρα ανδρών υποψηφίων στο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν γυναίκες για τη στελέχωση του συνδυασμού. Η νυν βουλευτής Maria Triantafyllou θα είναι εκ νέου υποψήφια, ενώ σίγουρη είναι και η διευθύντρια στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως, Iro Savogianni. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται δυο γυναίκες κυρίως από την περιοχή της Ναυπακτίας και την περιοχή του Ξηρομέρου-Βόνιτσας.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω ονόματα που θα ζητήσουν τη ψήφο μας στις προσεχείς εθνικές εκλογές, από το ψηφοδέλτιο «κόβονται» ο Σωτήρης Κοντονάσιος και ο Χρήστος Χαλαζιάς που ακούστηκαν στη λίστα. Εκτός αυτής βρίσκεται και ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου, Δημήτρης Τραπεζιώτης.

Διαβάστε ακόμη…Notification
iAitoloakarnania.gr
Notre objectif est de promouvoir et mettre en valeur notre patrimoine historique, notre richesse environnementale et notre tradition culturelle et culturelle. Notre objectif est d'informer les visiteurs et de faire une réelle contribution afin que la préfecture d'Aitoloakarnania devienne une destination touristique populaire.